skip to Main Content
Els Peruans Exigeixen Lleis Dures Contra La Discriminació Per Orientació Sexual

Els peruans exigeixen lleis dures contra la discriminació per orientació sexual

  • Escrit per: Jordi Bombí Vilaseca.

Els prejudicis i la discriminació per algun motiu sol ser notícia desgraciadament. És cert que s’ha avançat molt pel que fa a drets i llibertats que han de tenir les persones que integren el col·lectiu homosexual, encara que mai són suficients.

Concretament a Perú, al menys sis de cada deu ciutadans exigeixen que s’enforteixin les normes per així evitar la discriminació per identitat de gènere. Segons una enquesta recent del Comerç-Ipsos, el 71% dels peruans donen suport a la necessitat d’intensificar les lleis. El 63% dels enquestats estan d’acord amb endurir la legislació per evitar la discriminació de gènere, una identitat que es desenvolupa des del naixement i que es consolidar cap a la fi de l’adolescència.

És important conèixer tant el contingut com l’abast dels drets humans, per així poder exercir-los i fer-los valer davant els òrgans que correspongui. En alguns casos, per desgràcia, les persones han de patir el rebuig per part dels seus familiars, de manera que se senten atemorits, diferents i sols, així que un rebuig social tindrà greus conseqüències psicològiques per a la persona . Els nens i adolescents són els més vulnerables davant aquest tipus de discriminacions a causa dels prejudicis, estereotips i la desinformació respecte a les diferents opcions sexuals i múltiples drets que tenen.

Aquelles persones que discriminen a altres per orientació sexual ho fan principalment per escassetat d’educació en l’entorn familiar que és la base en la qual les persones es formen per formar part de la societat, encara que sempre hi ha excepcions.

En alguns països l’índex de discriminació cap a homosexuals és realment esgarrifós. És el cas de Mèxic, que compta amb un dels majors índexs. Per això, són necessàries diverses estratègies d’educació per educar la societat en aquest tema. És vital la creació de ments més obertes, amb un criteri més ampli perquè puguin entendre que existeix la diversitat sexual i que forma part de la societat. D’aquesta manera, es reduirà de forma considerable aquest rebuig cap a aquest col·lectiu, 1 pas necessari en el Segle XXI.

Aquelles persones que siguin víctimes d’aquest tipus de discriminació, hauran de prendre mesures legals contra aquelles persones que atemptin contra ells. A més, cal remarcar un apunt: l’homosexualitat no és una malaltia, però l’homofòbia sí.

Back To Top
contacta amb bombi advocats