skip to Main Content
Taiwan Es Converteix En El Primer País Asiàtic A Permetre El Matrimoni Homosexual

Taiwan es converteix en el primer país asiàtic a permetre el matrimoni homosexual

  • Escrit per: Jordi Bombí Vilaseca.

El matrimoni homosexual segueix regulant-se en múltiples països de la geografia mundial i ara és el torn d’un país de el continent asiàtic; Taiwan. El Tribunal Constitucional, ha proclamat inconstitucional el codi civil i ha assegurat que haurà de ser esmenat en un màxim de dos anys perquè es reconegui el dret a el matrimoni entre persones de mateix sexe. D’aquesta manera, Taiwan es converteix en el primer país asiàtic on les persones de el mateix sexe podran contreure matrimoni.

Una àmplia majoria va prendre aquesta decisió. Dels 14 jutges de Tribunal, únicament dos es van pronunciar en contra. Perquè la decisió fos efectiva, eren necessàries 10 opinions a favor i, un cop aconseguides, ha suposat un canvi positiu per al col·lectiu LGTB d’aquest continent, ja que als països veïns la persecució als homosexuals és realment intensa.

La sentència, és històrica i progressista. La presidenta Tsai Ing-Wen, va definir que el matrimoni entre persones de mateix sexe no afectarà l’aplicació de el capítol sobre matrimoni entre persones de sexe oposat i tampoc alterarà l’ordre social. A més, va assegurar que la llibertat de matrimoni entre dues persones de la mateixa sexe un cop reconeguda la seva legalitat, constituiria la base col·lectiva, juntament amb el matrimoni entre persones de sexe oposat per a l’estabilitat de la societat.

El president de l’Associació Taiwan Tongzhi (LGTB) Hotline, Wayne Lin, va destacar que la sentència no podia ser millor i que seguirien treballant perquè el matrimoni gai fos una realitat abans de final d’any.

Aquest col·lectiu havia vist molt a prop seu somni, però tots els projectes de llei que han arribat a debatre al parlament s’havien quedat en el camí. Ara Taiwan s’ha convertit en un país de tolerància per a aquest col·lectiu en comparació amb els països veïns. A Indonèsia per exemple, dos homes acusats de mantenir relacions sexuals han rebut prop de 100 cops de bastó en una cerimònia pública on se’ls insultava i se’ls escopia. D’altra banda, 141 homes van ser arrestats fa escassos dies a Jakarta en una sauna gai.

Per tant, Taiwan es converteix en el millor país perquè puguin viure totes les persones que integren el col·lectiu LGTB. Una acció de la qual haurien de prendre exemple els països veïns perquè la tolerància i la no discriminació arribin a aquests països i perquè les persones que visquin en ell puguin viure sense por i amb plena llibertat.

Back To Top
contacta amb bombi advocats