skip to Main Content
El Govern Busca Suports Per Retocar La ‘Llei Mordassa’

El Govern busca suports per retocar la ‘Llei Mordassa’

  • Escrit per: Jordi Bombí Vilaseca.

Després de les nombroses pressions que ha patit el Govern d’Espanya abans i després de les eleccions perquè reformi la Llei de Seguretat Ciutadana, sembla que aviat començaran les negociacions per realitzar retocs en la mateixa.

El Govern liderat per Rajoy començarà les negociacions a partir del pròxim mes de febrer amb els diferents grups parlamentaris, amb l’objectiu d’arribar a acords per poder reformar la coneguda com a ‘Llei Mordassa’.

La Llei de Seguretat Ciutadana és un dels temes en què s’ha centrat Juan Ignacio Zoido, ministre de l’Interior, en la seva primera trobada amb la direcció de el grup parlamentari popular al Congrés dels Diputats.

Després de la reunió, Zoido ha subratllat la prioritat de la recerca d’acords front a la cada vegada més previsible modificació d’aquesta llei, que està en vigor des de l’any 2015.

El ministre ha anunciat que serà al febrer quan es creï un grup de treball al Congrés per poder analitzar amb la resta de partits els possibles canvis en la llei. Zoido ha volgut subratllar que, en cap cas hauria de ser derogada; “Seria un atreviment i una imprudència que es derogui aquesta llei, perquè crearia un buit per a la societat i en l’actuació de les forces de seguretat”, ha comentat.

Fa tan sols una setmana, el Partit Nacionalista Basc va presentar una proposició de llei perquè es modifiquessin un total de 44 preceptes de la ‘Llei Mordassa’, entre els quals s’inclouen els apartats en què es sanciona el comportament lligat a la llibertat d’ expressió i informació, així com el dret a la vaga o les devolucions en calent dels immigrants, els punts més polèmics d’aquesta llei.

Back To Top
contacta amb bombi advocats