skip to Main Content
Quins Requisits Hi Ha I Com Es Constitueixen Les Parelles De Fet?

Quins requisits hi ha i com es constitueixen les parelles de fet?

  • Escrit per: Jordi Bombí Vilaseca.

Cada vegada són més les persones que són reticents a agafar el matrimoni, de manera que les parelles de fet es converteixen en una opció legal ideal per a tots els que no volen casar-se. Les parelles de fet bàsicament es fonamenten en el dret de convivència pública i estable entre dues persones de la mateixa o diferent sexe que vulguin desenvolupar una vida familiar.

Lògicament, a l’igual que passa amb el matrimoni, una parella de fet pot estar composta per dues persones homosexuals. Això sí, per considerar-parella de fet, han de ser només dues les persones que conformin la unió, deixant a l’marge opcions en què es busquen unions de 3 o 4 persones.

Perquè aquest tràmit es faci oficial, cal complir diversos requisits que esmentarem a continuació. El procés per oficialitzar és bastant senzill, n’hi haurà prou amb un escrit notarial o amb d’inscriure en el Registre de Parelles de fet. A més, una part positiva de les parelles de fet és que la separació als ulls de la llei serà un procés molt menys complex que el de divorciar després d’haver-se casat.

Els 7 requisits per formar una parella de fet

Lògicament, a l’rebre beneficis en diferents àmbits, formar una parella de fet no està a l’abast de qualsevol relació. Perquè es faci oficial s’han de complir els següents punts:

  • S’ha d’intentar una relació de només dues persones, mai de més.
  • Les dues parts de la parella han de ser majors d’edat o menors emancipats.
  • Que tinguin el mateix parentiu, és a dir, que no siguin part de la mateixa família.
  • Que els integrants estiguin solters o vidus.
  • Que es pugui demostrar un projecte de vida comuna i a futur.
  • Que sigui una relació pública, a l’igual que un matrimoni.
  • Que la relació sigui estable, per a això cal certificar un període llarg de temps convivint.
Back To Top
contacta amb bombi advocats