skip to Main Content
Aspectes Legals D’importància Davant D’un Divorci

Aspectes legals d’importància davant d’un divorci

  • Escrit per: Jordi Bombí Vilaseca.

Donar el pas definitiu de l’amor i contraure matrimoni és una cosa realment bonic i que fa que les parelles s’uneixin davant els ulls de la justícia. Però, malauradament, els divorcis són cada vegada més freqüents i és una cosa que cal tenir molt en compte abans de casar-se, ja que molts d’ells acaben amb enfrontaments nocius entre els dos membres de la parella. I és que, tot i que ningú cregui que el seu matrimoni va fracassar, la veritat és que les dades parlen per si sols.

Per això, abans de donar el pas és important tenir clars certs aspectes legals que van a haver d’afrontar en el cas que es decideixi posar fi a la unió matrimonial, ja que en moltes ocasions un dels membres de la parella es tira dels pèls veient les conseqüències que pot tenir el divorci.

El més raonable és la cooperació entre els cònjuges. Això ajudarà a agilitzar el procés i que les dues parts es quedin relativament satisfetes. No obstant això, això no sempre és possible, i en moltes ocasions es crearan conflictes que no se saben manejar. Per això, sempre és recomanable acudir a un despatx d’advocats especialitzat en el tema de l’divorci.

4 temes a tenir en compte en un divorci

No sempre es tenen en compte les conseqüències d’acabar amb la relació matrimonial. En aquest article pots descobrir 5 coses que és important saber abans de divorciar-se:

  • Hi igualtat de drets dels menors: Qualsevol menor d’edat compta amb els mateixos drets, de manera que es tractarà de la mateixa manera a fills contrets fora de el matrimoni que nens contrets durant el mateix, així com els nens adoptats també tindran els mateixos drets.
  • La custòdia compartida: Encara que anteriorment les dones solien ser les que més percentatge de custòdies dels fills es portaven, avui dia la custòdia compartida sol ser l’opció més habitual.
  • Pensió compensatòria: Cal tenir en compte que el membre de la parella que no disposi dels recursos necessaris ha de rebre una quantitat monetària de l’altre cònjuge per no quedar-se en situació de desemparament.
  • La hipoteca: La quota de propietat de cada cònjuge marcarà l’abonament de la hipoteca amb independència dels ingressos que tingui cada cònjuge.
Back To Top
contacta amb bombi advocats