skip to Main Content
Consideracions Sobre La Moratòria D’hipoteca Per Coronavirus

Consideracions sobre la moratòria d’hipoteca per coronavirus

  • Escrit per: Jordi Bombí Vilaseca.

En plena crisi de l’COVID-19 moltes són les famílies que estan tenint problemes per arribar a final de mes, havent de subsistir com poden per passar aquesta mala època. Per fortuna, des del govern i els bancs s’han aprovat mesures per poder seguir pagant les hipoteques tot i que els guanys s’hagin vist disminuïdes.

Així doncs, des de mitjan març van entrar en vigor diverses mesures publicada al BOE per enfrontar l’impacte econòmic que pugui tenir aquesta crisi per als individus. Les persones que acrediten estar en una situació de vulnerabilitat per pagar factures i deutes a causa de l’coronavirus, podran demanar que se suspenguin els pagaments de la hipoteca temporalment, ajustant-se el temps en funció de la durada de l’estat de alarma.

A més, arran d’una modificació de les mesures, no només es podran paralitzar els pagaments de les hipoteques d’habitatge habitual, sinó que s’inclouen quotes també de:

  • Hipoteques d’immobles destinats a l’activeu econòmica.
  • Hipoteques d’habitatges de persones físiques que estiguessin llogades i hagin deixat de rebre la renda per l’Estat d’Alarma.
  • Els préstecs personals.

Qui té dret a paralitzar el pagament de la seva hipoteca durant l’Estat d’Alarma?

Cal tenir clar que només les persones que tinguin extraordinàries dificultats per atendre els pagaments corresponents podran optar a paralitzar aquests pagaments com a conseqüència de l’COVID-19. Per tant, només els que hagin perdut la feina o autònoms que vegin reduïts els seus beneficis en més d’un 40% podran acollir-se a aquesta moratòria.

Segons el decret, els ingressos de la unitat familiar en el mes anterior a la petició no han de superar els 1.613,52 euros, tenint en compte certes consideracions:

  • El límit s’incrementarà en 53,78 euros per cada fill, o membre major de 65 anys a l’tenir cura, de què s’hagin de fer càrrec els responsables.
  • Si algun dels membres de la família té discapacitat, el límit augmentarà a 2151, 36 euros .
  • Si l’individu que té la hipoteca pateix algun tipus de malaltia mental o discapacitat greu que no li permeti realitzar una activitat laboral, el límit pujarà a 2.698,20 euros.
Back To Top
contacta amb bombi advocats