skip to Main Content
Descobreix Com Previndre I Evitar Un Desnonament

Descobreix com previndre i evitar un desnonament

  • Escrit per: Jordi Bombí Vilaseca.

Una de les situacions més desagradables i difícils de gestionar que pot afrontar una família és la de l’desnonament. Els motius que poden portar a haver de viure una desgràcia com aquesta són innombrables, sent de vital importància saber com actuar en cada cas. És molt freqüent que hi hagi parelles que recorrin a una hipoteca quan poden fer front a la mateixa sense ser conscients que després poden venir temps difícils.

Freqüentment es parla molt de com fer front a l’desnonament quan ja s’ha produït l’impagament, però és important incidir en l’aspecte de la previsió, ja que si es prenen mesures es podrà evitar la desgràcia en el futur. En aquest article deixem algunes recomanacions que ajudaran a prevenir.

4 consells per evitar el desnonament abans que sigui massa tard

Actuar amb previsió sempre serà la millor manera de poder pagar la hipoteca i evitar una situació crítica d’impagaments. A continuació, s’esmenten alguna sèrie de mesures preventives que es poden prendre:

  • Ampliar el termini:: És comú trobar-se amb situacions en què es fa front a una hipoteca quan l’economia familiar és bona però després aquesta passa per un moment de crisi. En aquests casos el millor és recórrer a el banc per veure si poden ampliar el termini, reduint la quota mensual corresponent.
  • Recórrer a la manca hipotecària: La manca permet “passar el mal tràngol” quan hi ha una circumstància particular de dificultat. Hi ha la manca parcial, on només es pagarà durant un temps la part proporcional als interessos, i la total, on no es pagarà la hipoteca en el temps estimat.
  • Llogar l’habitatge: Si la situació econòmica de dificultat no és una cosa puntual, la millor opció és recórrer a la venda o lloguer de l’habitatge, ja que això permetrà desfer-se d’una quota mensual que pot ser una gran llosa.
  • Demanar diners a un familiar: Tot i que és una solució que a ningú agrada, hi ha vegades que no passa res per haver de recórrer a éssers estimats per salvar alguna situació crítica.
Back To Top
contacta amb bombi advocats