skip to Main Content
Drets Dels Treballadors Davant Períodes De Baixa Per COVID-19

Drets dels treballadors davant períodes de baixa per COVID-19

  • Escrit per: Jordi Bombí Vilaseca.

A mesura que es va tornant a la normalitat en els treballs, van sorgint més preguntes sobre els drets que tenen els empleats davant aquesta situació excepcional. Moltes coses són diferents en els negocis durant la nova normalitat i des de Bombi Advocats ajudarem a resoldre aquests dubtes i assessorarem a tots els que ho necessitin.

Entre les diferents preguntes que es fan els empleats en aquest període de pandèmia, les que més es repeteixen són aquestes tres: 1) ¿La empresa ha d’informar els treballadors sobre les diferents mesures de protecció? 2) Poden els treballadors de ser acomiadats a causa de l’coronavirus? 3) Es pot forçar a agafar dies de vacances als empleats?

En aquest article, volem resoldre aquests dubtes per aclarir una mica més la situació.

¿La empresa ha d’informar sobre les mesures de protecció?

La resposta a aquesta pregunta és que sí, els negocis sempre haurien de donar les indicacions necessàries als seus empleats per garantir la seva seguretat i la dels clients. A més, s’han de tenir les mesures de seguretat oportunes que exigeix ​​la situació, amb mascaretes i gel desinfectant a mà dels empleats.

Pot acomiadar una empresa a un empleat a causa de l’COVID-19?

Després de la publicació de Reial Decret de LLEI 8/2020, en els articles 22 i 23, es prohibeix acomiadar de forma directa (quan es tracti d’una causa de força major que impossibilita de forma definitiva el treball) o de forma indirecta (quan la causa d’acomiadament era per una reducció de volum de negoci).

A més, és important esmentar que patir el coronavirus no faculta l’empresari per acomiadar un empleat, sent l’acomiadament per aquesta malaltia considerat totalment nul.

Poden les empreses obligar a agafar vacances als empleats pel COVID-19?

Les vacances no poden ser imposades de manera unilateral per l’empresa, per la qual cosa, lògicament, cap negoci pot forçar els empleats a agafar-se períodes de vacances per la crisi actual. Quan s’obligui a un treballador a agafar-les, aquest pot presentar una demanda, que serà convenientment estudiada en els tribunals.

Back To Top
contacta amb bombi advocats