skip to Main Content
El Ciberassetjament Al Famós De Moda

El ciberassetjament al famós de moda

  • Escrit per: Jordi Bombí Vilaseca.

Des que les xarxes socials han arribat a la nostra vida, la forma de relacionar-nos amb els nostres amics i desconeguts ha canviat radicalment. Només cal obrir alguna d’elles i consultar algun tipus d’informació per conèixer la diversitat d’opinions que hi ha al voltant d’un únic tema.

Fa escassos dies la premsa es feia ressò que Andrea Janeiro havia assolit la majoria d’edat. La filla de Belén Esteban s’havia fet gran i es permetia conèixer com era físicament ja que havia deixat de ser menor d’edat.

Aquesta mateixa nit Andrea Gener es convertia en Trending Topic a Twitter i la majoria dels comentaris eren bromes, burles i memes sobre el seu aspecte físic. La policia va haver d’intervenir mitjançant un irònic missatge on ironitzava sobre aquests usuaris.

Segons Belén Esteban, tots aquests insults abocats a través del ordinador, estan en mans de les autoritats i s’està intentant localitzar als seus autors. Els que han publicat aquest tipus de comentaris ofensius podrien ser denunciats per la comissió d’un delicte d’injúries, via penal, on les penes a què s’enfrontarien els autors oscil·laria entre els sis i catorze mesos de pena de multa en cas que la injúria es realitzés amb publicitat. En els altres casos de tres a set mesos.

A més, sol sumar-se una reclamació per dany moral i en funció del que el jutge consideri, oscil·laria entre els 1.000 i els 30.000 euros. A més, també hi ha la possibilitat d’iniciar un procés de vulneració de el dret a l’honor, una demanda per via civil amb intervenció de l’Ministeri Fiscal que es concentraria a determinar si els comentaris van vulnerar l’honor de la filla de Betlem i determinar la quantia a indemnitzar. A més, se sol·licitarà que es retirin aquests comentaris de la xarxa social.

En casos extrems, es podria considerar un delicte contra la integritat moral, de manera que es podria arribar a una pena de sis mesos a dos anys de presó.

Andrea Janeiro no és l’única famosa que ha estat objecte d’aquest tipus de comentaris. Fa escassos mesos, la presentadora Carlota Corredera també era víctima d’aquest tipus de comentaris relacionats amb el seu aspecte físic. La llibertat d’expressió queda limitada quan es perd el respecte. No obstant això, són necessàries mesures legals molt més dures per a aquest tipus de comentaris. No tot s’hi val.

Back To Top
contacta amb bombi advocats