skip to Main Content
La Lluita Per La Inclusió I Igualtat De Gènere Arriba A El Camp Legal

La lluita per la inclusió i igualtat de gènere arriba a el camp legal

  • Escrit per: Jordi Bombí Vilaseca.

Durant anys la lluita contra el sexisme i la discriminació a la dona ha aconseguit avenços sorprenents, a al punt que són poques les situacions en les que aquest tipus de maltractament i discriminació pugui sortir impune.

Però hi ha una cosa que no s’havia aconseguit fins ara: Definir el sexisme de forma clara i senzilla per a la comunitat internacional. Afortunadament això va quedar en el passat perquè ja hi ha una explicació breu però àmplia sobre tot el referent a aquest denigrant acte.

De manera resumida: tot acte a l’àrea virtual o real, bé sigui escrita, expressada o representada que defineixi com un inferior a algú o a un grup pel seu sexe serà considerat un acte de sexisme.

No obstant això, el més important no és l’haver trobat aquesta definició, sinó l’impacte que això tindrà a l’aplicar-se a nivell internacional en cada nivell i activitat, el que inclou les facetes legals de la nostra societat.

Pot aquesta aclaridora ser tan important?

Partint de fet de més de 40 països van coincidir i van aprovar aquesta definició, que ja està sent traduïda a múltiples idiomes, entre ells el castellà; i tot tipus d’organisme oficial, educatiu i de comunicació està utilitzant-lo, podem respondre amb un rotund SI.

Acudits, argots i altres tipus d’activitats quotidianes que estan plagades de sexisme han passat a ser alguna cosa relacionada amb la violència de gènere i com una activitat promotora de violència i intimidació.

Com afecta aquesta nova definició l’àmbit legal?

Amb això es plantegen noves mesures a nivell global per tractar amb tendències considerades innocents, i altres que, per desgràcia, irradien intolerància i denigració explícita, però que no han estat tocades per la incògnita sobre el significat de el sexisme.

Sancions severes seran aplicades a cada tipus d’acte d’aquesta índole, de manera que són moltes les entitats educatives i organismes de qualsevol branca que contracten els serveis d’assessors en aquesta matèria per tal d’eliminar o evitar l’ús de material sexista.

Així mateix es preveu l’augment de les investigacions sobre abusos i assetjament sexual, i per això s’han d’aplicar campanyes que s’encarreguin de conscienciar la comunitat sobre aquest tema.

Pot consultar amb el seu advocat de confiança si desitja més informació a l’respecte i així preparar-se per els inevitables i rotunds canvis venidors en aquesta àrea.

Back To Top
contacta amb bombi advocats