skip to Main Content
Què és La Mediació Jurídica O Legal?

Què és la mediació jurídica o legal?

  • Escrit per: Jordi Bombí Vilaseca.

Quan es presenten conflictes en els quals la situació pot ser desavantatjosa per a tots dos costats, la recomanació és seguir un procés que permeti solucionar el litigi fora d’un tribunal, i la mediació és en aquest cas el canal que permet assolir aquest objectiu.

La mediació legal recerca trobar punts favorables que permetin la solució dels conflictes i crear un acord amb el qual quedin satisfetes les dues parts per mitjà d’un procés pacífic.

Basant-se en estratègies comunicatives, tracte empàtic, negociació i propostes de solució es porta a terme aquest procés; però no s’ha de pensar que és un conveni sense cap tipus de valided legal. Recorda: estem parlant d’un procés judicial.

Per això, si et trobes enmig d’una situació que requereixi mediació, necessitaràs algú qualificat en normatives jurídiques i amb experiència en aquest tipus de casos. Per què?

En quines circumstàncies s’aplica la mediació?

En casos de conflicte d’interessos, limitació d’informació en societats, problemes per estructures en ús i fins i tot de relacions personals o valors morals pot ser necessari un procés de mediació.

El més complicat de tots aquests casos és trobar un punt d’avantatge en comú de el qual iniciar l’elaboració de propostes i mesures, sobretot en els casos de relacions personals (els quals són una mica complicats) o punts de vista morals.

Els casos en què es necessiti compensar algun sentiment de greuge es fan una mica més senzills, però es requereix d’una bona investigació i recopilar informació pertinent per poder procedir.

Per què es toquen tants tòpics que semblen encensers a nivell judicial? Perquè de no atendre de la forma adequada, tot tipus de problema pot perjudicar la societat ia la comunitat. Per això es tracta amb tanta cura de resoldre aquests casos sense importar si el motiu és econòmic o emocional.

La solució d’aquests conflictes a les mans d’un ens legal permet també sembrar precedents i estructurar nous mètodes per resoldre futurs contratemps. Si vius una situació que pensis que mereix una mediació legal assessora’t, potser és el que necessites per dir-li adéu als teus inconvenients.

Back To Top
contacta amb bombi advocats