skip to Main Content
Què Fer En Cas De Desnonament?

Què fer en cas de desnonament?

  • Escrit per: Jordi Bombí Vilaseca.

Els desnonaments han format part de múltiples escenaris en tribunals des de fa anys, i per desgràcia aquest problema continua. Si bé molts d’aquests aconsegueixen solucionar sense arribar a una instància judicial, aquesta mesura segueix afectant moltes famílies a Espanya.

Si et trobes enmig d’un procés com aquest, el més urgent que ha de fer és buscar assessoria professional. A causa de l’augment d’aquests casos, la capacitació d’advocats en aquesta temàtica també s’ha incrementat, de manera que trobar una ajuda en aquest camp no serà molt complicat.

Què implica un desnonament?

Hi ha certes coses que ha de saber abans de procedir, la primera d’elles és la més simple: Què és un desnonament? Els desnonaments són processos judicials en els quals se sol·licita el pagament immediat dels deutes acumulats de un llogater i el seu desallotjament aviat de la propietat. Literalment és un mecanisme judicial per enfrontar l’incompliment de pagaments d’immobles.

Això sembla una cosa natural i simple, així que, ¿on és la necessitat d’ajuda? Depenent de les circumstàncies que portin a la sol·licitud d’el desnonament poden prendre mesures que beneficiïn a ambdues parts, ja que per desgràcia, el més comú és que un desnonament generi inconvenients tant per a inquilins com per a propietaris. Però no et confonguis, això no vol dir que puguis ignorar el procés mentre decideixes què fer.

Accions immediates

El millor que pots fer és recopilar proves al teu favor en cas que el desnonament sigui injustificat. El que aquest procés s’aturi dependrà únicament que puguis demostrar que has realitzat el pagament dels teus deutes i que comptes amb els ingressos per no incórrer de nou en elles.

En general aquest procés pren poc temps, i un cop iniciat s’estableix un termini no superior a 10 dies perquè puguis decidir si t’oposaràs o acceptaràs el desnonament. De acceptar-ho, el desnonament serà ràpid, de oposar-, serà necessari un judici per resoldre el problema per sentència.

El mètode de pagament de ser aprovat el desnonament varia depenent de la situació de la propietat, podent ser a través d’subhasta, venda o traspàs de la propietat (en cas de préstecs a bancs), o pagament immediat o sota acord.

Però sense importar la situació el desallotjament serà immediat, de manera que assessorar-te i sol·licitar ajuda professional és la millor opció.

Back To Top
contacta amb bombi advocats