skip to Main Content

YouTube com a manera de vida?

  • Escrit per: Jordi Bombí Vilaseca.

Així és. Si tenies en ment que els YouTubers pujaven de forma altruista seus vídeos, estàs incorrent en un greu error, ja que una important quantitat d’ells ho fa per la quantitat econòmica que rep.

El funcionament és molt simple: Google és propietària de YouTube i en el gegant, els que tenen webs o bé empreses, inclouen anuncis i publicitat com a mètode de finançament. Quan veiem un vídeo, sigui de música, una recepta o el nostre/a blogger predilecte/a, hem de visualitzar primer un vídeo promocional, durant o abans. Els anuncis estan per una simple raó: Si el vídeo rep una gran quantitat de visites, serà més car anunciar-se a ell, però més efectiu.

Aquests ingressos, es reparteixen amb els autors i aquí està el negoci. Per començar a cobrar, haurem fer vídeos interessants, que atreguin el públic, perquè així augmentin els nostres subscriptors. En aquest moment, YouTube es fixarà al canal i enviarà la sol·licitud partner, sense la qual és impossible aconseguir diners. A partir d’aquest moment, has de saber que 1.000 visites són més o menys un euro. La xarxa social, paga mensualment si l’import ha superat els 100 euros, en cas contrari, s’acumula.

Si et converteixes en un youtuber de referència, has de saber una cosa molt important. Si els teus ingressos superen els 9.080,40 euros a l’any, hauràs d’incloure els beneficis a la declaració de la renda. A més, hauràs encuadrarte al Règim Especial de Treballadors Autònoms i alta a Hisenda, a efectes de facturació, si se supera el Salari Mínim Interprofessional a Espanya.

Ningú va dir que guanyar diners fos fàcil i amb més motiu si és així de ràpid. Hisenda som tots, així que no dubtis en què prendrà mesures en cas que no declaris una important quantitat de diners.

Back To Top
contacta amb bombi advocats