skip to Main Content
Quins Passos Seguir Si Has Estat Víctima D’una Estafa

Quins passos seguir si has estat víctima d’una estafa

  • Escrit per: Jordi Bombí Vilaseca.

Lògicament, ningú es vol veure embolicat en una situació de frau o estafa, ja que pot arribar a comportar una gran pèrdua de diners o recursos. L’estafa és un dels principals delictes contra el patrimoni i l’ordre socioeconòmic, però no és tan senzill determinar quines accions comporten un delicte d’estafa i quins no, a causa de les característiques que tenen aquests delictes i les consideracions de el Codi Penal.

Malgrat el complex que és determinar el delicte d’estafa, la veritat és que recull penes bastant elevades, que en molts casos comporten fins i tot la presó. Els tipus d’estafa són nombrosos i n’hi ha de tota mena, per la qual cosa cal valorar cada cas en particular i tenir en compte les circumstàncies i les conseqüències que s’han generat.

Segons el Codi Penal, la definició d’estafa, dins el Dret Penal, a aquella acció per la qual un subjecte utilitza un engany per tractar i aconseguir que un altre cometi un error que li indueixi a cometre un acte de disposició en perjudici aliè o propi.

Avui dia, amb el gran creixement d’internet, les estafes telemàtiques o informàtiques estan creixent de manera increïble. Per això, et diem com actuar en el cas de la presència d’aquest tipus de frau.

Què he de fer davant un frau a través d’internet?

Encara que moltes vegades els afectats per una estafa a través de la xarxa creguin que no hi ha mitjans per establir una denúncia formal, la veritat és que el procediment d’actuació és igual que el de qualsevol estafa. Així doncs, l’afectat ha de presentar una denúncia escrita o verbal i presentar-se al jutjat de guàrdia o comissaria de policia més pròxims. En aquest punt, s’obrirà un expedient perquè s’inicien les investigacions oportunes, havent de presentar la major informació que es pugui, ja que, si no, rastrejar a què ha comès el delicte serà tasca molt complicada.

Back To Top
contacta amb bombi advocats